Le “Sparkling café”

Le Sparkling café ou le café pétillant est une boisson que nous pouvons prendre le matin, pour nous réveiller, nous donner de l’énergie mais elle est également bénéfique pour le cœur et stimulante pour les intestins.  

Généralement préparé avec de l’eau gazeuse et infusé d’agrumes à la place de la crème et du sucre que nous mettons dans nos boissons, le café pétillant est une bonne alternative rafraîchissante et effervescente. D’autres l’appellent l’Americano pétillant car la boisson en question nécessite de l’eau minérale, un segment d’orange, du basilic pour donner de la saveur et de l’espresso. 

Ingredients

Dressing
 1 tsp sea salt
 1 tbsp tapioca starch
 3 tbsp olive oil
 2 tbsp balsamic vinegar
 1 tsp dijon mustard
Salad
 3 sweet potatoes
 1 tablespoon smoked paprika
 10 ounce steaks
 1 pt diced
 1 cucumber, sliced thin
 1 cup blueberries
 8 cups salad greens

Directions

1

Place the fresh blueberries, water, and sugar in a saucepan over medium high heat.

2

Bring to a boil and then reduce the heat and simmer for about 15 minutes.

3

If desired, rim the glasses in sugar (I LOVE this simple addition to the flavor of the drink!) Simply press the top of the glass in a bowl of water and then the wetted top of the glass into a small bowl of sugar. Shake off the excess.

4

Fill up 4 glasses to the top with crushed ice - really pack in the ice!

5

Fill up the glass with the blueberry syrup. Allow the syrup to "settle" into the ice and then fill up the glass with Mandarine-Lime Sparkling Water.

6

Stir and add in some freshly squeezed lime.

7

If desired garnish the glass with fresh mint and a small skewer with blueberries.

Notes

Le “Sparkling café”