La Banana Split végétalienne

Cette boisson à ce qu’il parait regorge d’avantages anti-inflammatoires et sains pour le cœur. Essayez-la, ça ne vous prendra que 4 minutes !

Une banane fendue caramélisée, nageant dans une crème glacée veloutée et par-dessus des noix croquantes et vibrantes dans la bouche … Ce dessert peut vous paraître classique mais croyez-nous, quand vous aurez un creu pendant la nuit, la banana Split végétalienne vous fera bourdonner le cerveau ! Le secret pour avoir le goût flambé ce sont les bananes et la consistance caramélisée : il faudrait en effet faire frire une banane en entier.

La recette est riche en bienfaits : potassium, vitamine B6, vitamine C (...) Essayez ce dessert, vous n’allez pas le regretter. 

Ingredients

Dressing
 1 tsp sea salt
 1 tbsp tapioca starch
 3 tbsp olive oil
 2 tbsp balsamic vinegar
 1 tsp dijon mustard
Salad
 3 sweet potatoes
 1 tablespoon smoked paprika
 10 ounce steaks
 1 pt diced
 1 cucumber, sliced thin
 1 cup blueberries
 8 cups salad greens

Directions

1

Place the fresh blueberries, water, and sugar in a saucepan over medium high heat.

2

Bring to a boil and then reduce the heat and simmer for about 15 minutes.

3

If desired, rim the glasses in sugar (I LOVE this simple addition to the flavor of the drink!) Simply press the top of the glass in a bowl of water and then the wetted top of the glass into a small bowl of sugar. Shake off the excess.

4

Fill up 4 glasses to the top with crushed ice - really pack in the ice!

5

Fill up the glass with the blueberry syrup. Allow the syrup to "settle" into the ice and then fill up the glass with Mandarine-Lime Sparkling Water.

6

Stir and add in some freshly squeezed lime.

7

If desired garnish the glass with fresh mint and a small skewer with blueberries.

Notes

La Banana Split végétalienne